В сградата на Автомагистрали ЕАД на столичния бул. Цар Борис ІІІ

...
В сградата на Автомагистрали ЕАД на столичния бул. Цар Борис ІІІ
Коментари Харесай

В ``Автомагистрали`` ЕАД има стая за спешна помощ - с хидромасажен душ, луксозни чаршафи и шоколад... |

В постройката на  " Автомагистрали " ЕАД на столичния бул. " Цар Борис ІІІ " има  стая за " незабавна помощ " с хидромасажен душ и шоколадови бонбони, стана ясно на  брифинг на служебния министър на районното развиване Виолета Комитова.

След като по-рано през днешния ден новото управление на " Автомагистрали " встъпи в служба, се появиха и първите разкрития - първокласната стая за " незабавна помощ ", откъдето имаше включване онлайн по време на брифинга.

Въпросната стая се намира на седмия етаж. След инспекцията се оказва, че въпреки и предопределено за незабавна здравна помощ, в помещението няма никакви лекарства. 

В стаята обаче има спалня с нови чаршафи, възглавници и кърпи, хидромасажен душ, смарт тв приемник, бонбони и безалкохолни питиета, диван и маса. 



" Спалня за незабавна помощ "



Хидромасажният душ



Гардеробът, в който има употребявани чехли, нови кърпи и чаршафи, както и питиета и бонбони 

На същия етаж има и дребна стая за отмора.

Автомагистрала " Хемус "

В 6 сектора на Автомагистрала „ Хемус “ сме си купили автомагистрала „ на зелено “. 1,38 милиарда лева са платени предплатено от Агенция „ Пътна инфраструктура “ на „ Автомагистрали “ ЕАД за строителството на първите 6 сектора от автомагистрала „ Хемус “. Това са 71% от общата стойност на контракта за тези прави, възлизаща на 1,95 милиарда лева, като от плана са приключени единствено 4%. 675 млн. лева са платени предплатено от „ Автомагистрали “ ЕАД в интервала юни-август 2020 година за сектори от автомагистралата, за които няма издадени строителни бумаги, съобщи още районният министър Виолета Комитова.

Към момента градежът на " Хемус " продължава единствено в секторите 1, 2 и 3 с обща дължина 51,5 км. от общо 237 км.

" Фирмите, които работят в сектори 1, 2 и 3, не са спирали да строят, тъй като те имат позволения за градеж, имат пари, имат и контракти. Те са получили доста повече пари, в сравнение с е належащо. Не бих спряла градеж без причина. Никой от нас няма интерес и до момента не съм издала нито един акт, с който да наложа прекъсване. Вярвам, че най-скъпото строителство е незавършеното ", съобщи още Комитова.

В последните три сектора пък строителство въобще не е започвало, а секторите 4, 5 и 6 имат единствено организационен проект.

" Във всички тези сектори – 4, 5, 6, 7, 8 и 9, няма по какъв начин да се спре строителство, което не е започвало ", добави Комитова.

Началникът на ДНСК Влади Калинов заяви, че в сектори 3 и 4 на автомагистралата са повредени към 84 декара горски площи. Там са осъществени ровове, като обаче земната маса не е извозена, за което ще бъде подаден сигнал до Министерството на околната среда и водите.

Стана ясно още, че краен период за завършването на автомагистралата не може да бъде даден, а предходният обещан - до 2024 година, няма по какъв начин да бъде спазен. Причината - проектирането не е почнало в точния момент, коментира арх. Иван Шишков – консултант на районния министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР